I Caminoens fodspor - 15 dage.

15 dage i pagt med naturen, kirker og klostre, slotte, bjerge, forrevne kyster og brede sandstrande. Fantastisk natur og god mad.
Små 2500km rundt i det nordlige Spanien.

Rejsedatoer
Startsted
Billund eller København
Pris
MOTORCYKEL: 19.400,00 dkr. pr.person i delt dobbeltværelse.
BAGSÆDEPASSAGER: 16.900 dkr.
Tillæg for enkeltværelse kr.2.300,00.
INKLUDERET:i prisen er alle overnatninger, morgenmad (M) alle dage,11 frokoster (F), 12 aftensmad (A) samt diverse entreer (2).Flybillet samt transport af din motorcykel til Bordeaux. Sikker parkering om natten. Dansk rejseleder.Betaling til rejsegarantifond.
IKKE INKLUDERET:
Bensin og drikkevarer samt 4 frokoster og 3 aftensmad.
Slutsted
Billund eller København.
Varighed
15 dage
Motorcykeltype
Denne tur kræver ikke nogen speciel motorcykel.
Rute
Fly til Bordeaux.Herefter køretur til Pau.Vi krydser Pyrenæerne,kører langs den sydlige pilgrimsrute ud til Spaniens vestligste punkt, Cabo Fisterra.På tilbagevejen følges i store træk Biscayen,og hermed også den nordlige pilgrimsrute,indtil Bilbao.Efter San Sebastian køres mod Bordeaux i Frankrig.Fly hjem.
Hviledage
4 men herudover også dage med kun få km.

Overnatning
Gode 3 og 4 stjernede hoteller.Spansk Parador samt B/B mv.
Highlights
Besøg i på vingård i Laguardia en af de smukkeste landsbyer i vinområdet Rioja.
La Olmeda,gammel udgravet romersk by.
Leòn,tidligere romersk hovedstad, gamle bymure og en enorm katedral. Astorga,bispepalads bygget af Gaudi.Klostrene Susu og Yoso lige uden for Logroño er på Unescos verdenskultur- arvs liste. Brede lækre sandstrande på nordkysten. Og meget,meget mere.
Ekstra:
Informationsmøde afholdes,herunder udlevering af kort over Nordspanien samt specialdesignet Moto-Mundo T-shirt inden afrejse.Vi er værter ved en let frokost til informationsmødet.

Turen dag for dag

Dag 1


Danmark - Frankrig
Bordeaux - Pau km 220

Afgang med fly fra Danmark til Bordeaux i Frankrig. En kort køretur til vort første hotel som er beliggende i Pau.
F+A
Dag 2


Pau - Logrono km 220

Vi krydser Pyrenæerne, kører ind i Spanien, gennem de mest fantastiske bjerge og dybe slugter. Logroño er en af hovedbyerne i det store berømte vinområde Rioja. Byen har siden 1016 været et vigtigt stop for mange pilgrimsrejsende.
M+F+A
Dag 3


Hviledag i Logrono.
Udflugt 130 km.

Eller udflugtsdag til Haro. Haro er Rioja`s vinhovedstad, i centrum findes der over 20 vinhuse. Vinsmagning. På vejen fra Haro kører vi til Miranda de Ebro og gør et stop i Labastida.
La Rioja, den mindste af Spaniens selvstyrende regioner. Med et areal på blot 5.000 km2 er det imponerende, hvor mange forskellige landskaber La Rioja rent faktisk har at byde på. Regionen har spillet en vigtig rolle for udviklingen af pilgrimsruten Camino de Santiago, samt opnået international berømmelse på grund af dens vine og traditioner.
M
Dag 4


Logrono - Leon km 310.

Vi kører ind over den nordspanske højslette, langs med Caminoruten. Den første større by vi møder i Leònprovinsen er Sahagun. Byen er vokset op omkring klosteret Monasterio Benedivtino de San Benito grundlagt i det 11.århundrede.
Hvis tiden tillader det kører vi en afstikker til Atapuerca, en lille landsby der ligger i et gammelt mineområde. Her har arkæologer udgravet de ælste menneskerester fundet i Europa. I Atapuerca finder vi en park hvor der er genskabt hytter, værksteder og dyr fra forhistorisk tid.
M+F+A
Dag 5


Leon - Villafranca km 140.

En kort køredag ud over de store vidder. Barsk natur og til tider med kraftige vinde.
Vi gør et stop ved Gaudi`s bispepalads i Astorga. En bygning der ligner et dystert Dracula slot. Ser lidt på den gamle bydel som også er kendt for chokolade i mange afskygninger.
Vi kører videre til den charmerende by Villafranca som ligger ved floden Burbia.
M+F+A
Dag 6


Villafranca - Santiago de Compostela km 210.

Turen i dag går op i højderne mod den lille by O Cebreiro 1330 m.o.h. Den har altid været omgivet af mystik og legender. Den lille kirke i byen er den ældste på hele pilgrimsruten. Landsbyens Pallozas er meget gamle, og særprægede, runde stenhuse med stråtag. Turen er i afvekslende, kuperet terræn, bjergtoppe og frodige dale med vinmarker og nogle af Spaniens ældste klostre og kirker.
Porten til Galicien. Tag en tur til Santiago og lær Galicien at kende. Et fascinerende område i det nordlige Spanien, der uden tvivl vil give rejseminder for livet. Her findes der strande, fortryllende skove, interessante traditioner, hyggelige landsbyer og meget andet. Kom selv og se!
M+F+A
Dag 7


Hviledag i Santiago de Compostela.

Der er hviledag i dag, en nødvendighed er det bla.at besøge Santiagokatedralen, hvis midterskib måler 97 meter og korset 66 meter.
Også et stort udbud af kulturelle begivenheder. De mange historiske seværdigheder er ikke ene om at gøre Santiago til et kulturelt rejsemål, for byen byder også på et imponerende kulturprogram året rundt: musik, konferencer, forestillinger, film, koncerter, udstillinger, byfester m.m. Der er nok at vælge imellem, ikke kun på byens museer, men også mange andre steder i byen.
M
Dag 8


Santiago de Compostela - Ferrol km 285.

Vi kommer nu ud til atlanterhavs-kysten.
En storslået køretur til Cabo Fisterra som indtil 1492 var kendt for at være verdens vestligste punkt. Bag fyrtårnet spiser vi en dejlig hjemmelavet frokost.
Videre mod A Coruña som er smukke strande, smalle gader med butikker, tapasbarer og den mere rolige middelalderbydel med labyrintiske gader, flotte kirker og en park fuld af stemning.
Livet i Ferrol leves stadig som den fiskerby den altid har været, traditionerne består bag ved den gamle bymur fra det 18 århundrede.
M+F+A
Dag 9


Ferrol - Gijòn km 290.

Dagens køretur foregår hele dagen med den storslåede udsigt over havet, det frående hav, de hvide strande, de forrevne klipper og de mest idyllisk beliggende små byer. En lille afstikker fra kysten af en meget flot vej til den smukke gamle by Oviedo.
Gijòn byder på en attraktiv kombination af maritime traditioner,kulturel arv og moderne byplanlægning lige på kysten. En kroget gammel bydel med masser af stemning.

M+F+A
Dag 10


Gijon - Santillana del Mar km 185.

Langs Asturiens kyst kan man opleve havets storhed fra en usleben klippestrand, se små idylliske fiskerbyer klemt inde mellem stejle klippevægge. Vi gør et stop i en af disse små byer inden vi tager en afstikker væk fra havet og kører ind mod bjergkæden Picos de Europa. Nyder udsigten til 2600 meter høje takkede tinder og isolerede dale, hvor landsbyer ligger som glemte tidslommer. Tilbage til kysten og det sidste lille stykke til Santillana del Mar.
M+F+A
Dag 11


Hviledag i Santillana del Mar.

Hviledag, udforsk byens romantiske husfacader, museer og kirker. En masse små butikker med lokale specialiteter.
Katedralen i Santillana del Mar ligger i det gamle kvarter, omgivet af mange snævre gader.
Eller tag med på en lille udflugt til Pargue Nacional og Picos de Europa, en imponerende natur i bjergene. Også et hulemuseum tæt på, ved Altamira.

M+A
Dag 12


Santillana del Mar - Bilbao km 160.

Santander, den mest elegante by i hele Kantabrien, her gør vi et frokoststop inden vi fortsætter de sidste 100 km mod Bilbao.
Bilbao er hjertet i en metropol med over en million indbyggere. Byen er motoren i den økonomiske og samfundsmæssige udvikling samt en væsentlig faktor i forbindelse med moderniseringen af området langs Biscaya-bugten.
M+F+A
Dag 13


Hviledag i Bilbao.

De store arkitektur- og infrastrukturprojekter har bidraget til Bilbaos bymæssige fornyelse og økonomiske opgang, herunder bla. Guggenheim-museet. Byen, der ligger i Bizkaia-provinsen, er omgivet af et frodigt landskab med skove, bjerge, strande og stejle kyster, der gør at Bilbao er et fantastisk rejsemål.
M
Dag 14


Bilbao - San Sebastian km 110.

Igennem Baskerlandet er den sidste etape på vores "Caminorute" Baskernes modersmål Euskera lever i bedste velgående. Landskabets styrke og temperament synes at være kravlet ind under huden på indbyggerne.
Vi gør et holdt i Gernika, som er berømt for Picassos værk "Guernica". Ca.20 km derfra besøger vi byen Elanxobe som er bygget på et stærkt skrånende klippeterræn direkte ud til havet.
Dag 15


San Sebastian - Bordeaux km 250.

Den sidste køretur ud af Spanien og ind i Frankrig. Fly fra Bordeaux og hjem.
Gå til siden med PRAKTISK INFORMATION


Copyright©2006-2016 Moto Mundo Aps. Alle rettigheder forbeholdt. Website af Emil Tin. Webmaster Martin Vestergaard.