Albanien tur-retur - 18 dage.

Albanien, Europas glemte juvel. Vær med som nogen af de første turister i det tidligere ellers så lukkede land. Spændende afkroge af Albanien udforskes.Foruden at du får 4 Balkan lande, Adriaterhavskysten, Dubrovnik den gamle bro i Mostar mm. Ialt 6 lande kommer vi igennem på denne spændende tur.

Bemærk: Denne tur er med næsten fuld kost. Morgenmad hver dag. 13 frokoster og 13 aftensmad.

RESERVER PLADS PÅ DENNE TUR (TRYK HER)

Se flere fristende billeder fra vore ture rundt i Albanien, se under Fotos / Albanien.


Rejsedatoer
1. september, 2022 - 18. september, 2022

Startsted
Hamborg.
Pris
MOTORCYKEL: 19.900,00 kr. pr.person i delt dobbeltværelse.Tillæg for enkeltværelse 2.600,00 kr. På hoteller, gælder ikke biltog.
BAGSÆDEPASSAGER: 15.800,00 kr.
INKLUDERET:i prisen er alle overnatninger og morgenmad (M),13 frokoster (F), 13 aftensmad (A). Biltog fra Hamburg til Insbruck og retur. Sikker parkering om natten på hele turen.
Dansk rejseguide på hele turen samt lokalguide i Tirane.Betaling til rejsegarantifond.
IKKE INKLUDERET:Bensin og drikkevarer.
Strækninger med vejafgift og evt. entréer.
Slutsted
Hamburg.
Varighed
18 dage
Motorcykeltype
Denne tur kræver ikke nogen speciel type motorcykel.
Rute
Turen går med biltog fra Hamburg til Insbruck, videre gennem Østrig, Italien, Kroatien, Montenegro til Albanien og retur,med et smut til Mostar i Bosnien. Der benyttes ikke samme rute gennem de nævnte lande. På den første dag mod sydens varme, kører vi en transportstrækning på motorvej men ellers følges Adriaterhavs-kysten på store dele af ruten. På vejen nordpå igen køres der en rute inde i landene, delvis væk fra kysten. En enkelt overnatning i Mostar i Bosnien inden vi igen rammer Adriaterhavet. Vi skal køre ca.1200km rundt i Albanien. Turen ialt ca.4100km.
Hviledage
4

Overnatning
Gode 3 og 4 stjernede hoteller,pensioner mv.
Highlights
Den Kroatiske og Albanske Adriaterhavskyst. Sol,varme,strand og det uopdagede men meget gæstfrie Albanien hvor naturoplevelserne står i kø. Guided rundtur i Albaniens hovedstad Tirana. Den historiske by Gjirokaster. Den berømte gamle bro i Mostar, samt meget, meget mere.
Ekstra:
Informationsmøde afholdes 20.august. Her vil du få udleveret program, kortmateriale over Albanien samt Moto-Mundo Albanien T-shirt. Vi er værter ved en let frokost til informationsmødet.
Ret til ændringer af rute og indhold forbeholdes.

Turen dag for dag

Dag 1, torsdag 01-09-2022


Danmark - Insbruck

Med biltog fra Hamburg til Insbruck. Du er selvfølgelig også velkommen til selv at køre til Insbruck, hvor vi så alle mødes.
Afgang Hamburg 20.29 Ankomst Insbruck 09.14
Dag 2, fredag 02-09-2022


Insbruck - Manzano km 300

Vi starter med en køretur ud af Østrig, en meget flot og spektakulær tur gennem Brennerpasset og derefter af den mest naturskønne rute af små veje, til vort første overnatningssted efter biltoget som ligger i Manzano i Norditalien. Selvom der kun er cirka 300km kommer det til at tage hele dagen.
M+F+A
Dag 3, lørdag 03-09-2022


Manzano - Senj km 220

Senj er en af de ældste byer i den nordlige del af Adriaterhavet. Den ligger ved havet, ved foden af bjerget Kapela og Velebit som er det største bjerg i Kroatien. Senj ligger på kystvejen, der forbinder Rijeka til den sydlige del af landet, før opførelsen af motorvejen var dette en vigtig rute for alle turister, der rejste mod syd. Symbolet for byen Senj er fæstningen Nehaj som blev bygget tilbage i 1558, og var centrum for Uskoci der med stor succes forsvarede byen mod en stærk hær fra det Osmanniske Rige.
M+F+A
Dag 4, søndag 04-09-2022


Senj - Dubrovnik km 480

Fra morgenstunden byder vi på sving efter sving, flotte udsigter og små hyggelige byer langs Adriaterhavet, senere tager vi et stykke på motorvej, men fortsætter ellers vores tur sydpå langs Adriaterhavets flotte kyst, Vi er også lige et smut inde i Bosnien hvor vi passerer den hektiske badeby Neum, inden vi ankommer til den historiske by Dubrovnik.
M+F+A
Dag 5, mandag 05-09-2022


Dubrovnik - Dürres km 300

Fra morgenstunden besøger vi den gamle by, Stari Grad. Gå evt.en tur på den 25 m høje og næsten 2 kilometer lange bymur, som siden 1500 tallet har beskyttet Dubrovnik mod søsiden.
Sidst på formiddagen kører vi videre mod Albanien,og Dürres. Dürres er Albaniens største havneby, men er samtidig også store brede sandstrande.
M+A
Dag 6, tirsdag 06-09-2022


Dürres - Tiranë - Dürres km 80

Hviledag,badedag eller næsten. En kort køretur ind til Albaniens spændende hovedstad Tiranë.
Guided rundtur i Tiranë. Hør hele historien om byen, bygningerne og hele landet direkte fra vores lokale engelsktalende guide.
M+F+A
Dag 7, onsdag 07-09-2022


Dürres - Gjirokaster km 260

Gjirokaster er den største by i den sydlige del af Albanien, ikke langt fra den Græske grænse. Gjirokaster blev i 1961 erklæret for museumsby og i 2005 udnævnt til World Heritage Site af Unesco.
Fødested for Enhver Hoxa. Albaniens leder fra 1944-1985.
M+F+A
Dag 8, torsdag 08-09-2022


Hviledag

Gå på byvandring, besøg den store borg eller tag med på en lille udflugt til Sarande, kun 85 km fra Gjirokaster. Sarande er vokset op omkring en mindre bugt og har i dag ca.30.000 indbyggere. Vi følger kysten sydpå tæt på den græske grænse. Svømmer en tur i det dejlige lune vand, på hjemvejen gør vi et stop ved Syri Kaltër, 6 m3 krystalklart vand fra jordens indre springer pr.sekund.
M+F+A
Dag 9, fredag 09-09-2022


Gjirokaster - Korcë km 220

Det meste af dagens køretur foregår langs grænsen til Grækenland,en del dårlig vej men det ændrer ikke på den flotte natur vi kører i. Vi gør et frokoststop midt i denne flotte albanske natur, er du til friskfanget fisk er det lige stedet for dig. Du kan følge fangsten og tilberedningen over åben ild, på nærmeste hold.
M+F+A
Dag 10, lørdag 10-09-2022


Hviledag

En lille frokostudflugt til den ensomt beliggende gamle bjergby Voskopojë, her har tiden stået stille i rigtig mange år.Voskopojë var i begyndelsen af de 18 århundrede den største by på hele Balkan også større end Athen. Byen havde dengang mere end 24 kirker. Besøg på byens kloster. Korcë - Voskopojë km 25.
M+F
Dag 11, søndag 11-09-2022


Korcë - Shkodër km 275

I dag går det nordpå i Albanien, et stykke af vejen går langs med søen Ohrit som danner grænse til Makedonien. Videre gennem Tiranë til Shkodër, her kan vi bla. besøge slottet Rozafa som ligger med den mest fantastiske udsigt over byen og omegnen.
M+F+A
Dag 12, mandag 12-09-2022


Store udflugtsdag km 160 ca.6,5 time.

Vi i dag en tur op i de Albanske alper, i den del af Albanien som danner grænse til Montenegro. Det er ikke kun bjerge, men også de smukkeste dale i hele landet, vi skal køre igennem. Byen Theth ligger midt i hele dette fantastiske landskab. Så afsides at den er afskåret fra omverdenen hele vinterperioden. Asfaltvej men også ca.16 km "dejlig" stenvej venter forude. Hvis du har lyst.
M+F+A

Dag 13, tirsdag 13-09-2022


Shkodër - Mostar km 310

I dag forlader vi Albanien, kører igennem en del af Montenegro, og videre ind i Bosnien. Vi overnatter i Mostar. Mostar som under krigen i 1992 blev sønderbombet er ved at genopstå i fortidens glans.
Byrundtur til fods, vi går over dem gamle bro og spiser aftensmad på en tarasse med udsigt over floden.
M+F+A
Dag 14, onsdag 14-09-2022


Mostar - Skradin km 245

I dag krydser vi atter grænse, vi kører fra Bosnien og ind i Kroatien. På en del af dagens køretur følger vi vejen langs med søen Perucko Jazero, området er en del af en stor nationalpark. Søen og dermed nationalparken ligger godt beskyttet mellem 2 bjergkæder. Vi spiser frokost i nærheden af Vrlika inden vi begiver os mod Skradin, en lille hyggelig gammel by ved havet.
M+F+A
Dag 15, torsdag 15-09-2022


Skradin

En hviledag ved Adriaterhavet eller tag med i en af Kroatiens mest berømte nationalparker, kun et stenkast fra hvor du har overnattet. Et yndet udflugtsmål i Dalmatien, er nationalparken Krka, der består af syv vandfald, floder og søer, som du nemt kan udforske til fods via fine træstier få centimeter over det fantastisk klare vand med fisk, frøer og, guldsmede. Forestil dig at vandre langs en rolig, smaragdgrøn flod, der er omgivet af tæt skov og brusende hvide vandfald, der falder yndefuldt i flere niveauer.
M+A
Dag 16, fredag 16-09-2022


Skradin - Triest km 360

Meget lidt motorvej men en masse snoet kystvej, Ø-hop og færgesejlads, Dette er indbegrebet af Adriaterhavskysten. Efter vores frokost i kystbyen Karlobag, fortsætter vi langs Adraterhavskysten til Triest i Italien som er vort overnatningssted for denne dag. Lidt motorvej det sidste stykke mod Triest
M+F+A
Dag 17, lørdag 17-09-2022

Triest - Insbruck km 370

Fra Triest går det af motorvejen rundt Venedig mod Verona, og op gennem Brennerpasset i Sydtyrol til biltoget i Insbruck
M
Dag 18, søndag 18-09-2022

Ankomst Hamburg med biltog 08.53.

Gå til siden med PRAKTISK INFORMATION


Copyright©2006-2016 Moto Mundo Aps. Alle rettigheder forbeholdt. Website af Emil Tin. Webmaster Martin Vestergaard.